Filters

Stoffilters

Grofstoffilters

Voor de filtering van groffe stofdeeltjes, leveren wij P1 en P2 filters. Deze filters zorgen dat partikels met een grote van 4 micron van red. 50% tot 90% efficiency worden gefilterd. Hieraan wordt conform de EN779 de classificatie F5 tot F9 gegeven. De grofstoffilters zorgen ervoor dat de P3 absoluutfilters geen beschadigingen oplopen en/of niet zo snel verzadigen. Ook in geval er alleen koolfilters worden gebruikt in een toepassing, is het raadzaam er een P1 of P2 filter voor te zetten, daar dit vroegtijdige verstoppingen van het koolfilter door stofdeeltjes tegen zal gaan.

 

Absoluutfilters

Conform de EN1822 produceert Freshfilter H13 absoluutfilters (ook wel P3). Anders dan bij de grofstoffilters, worden deze per stuk getest op lekdichtheid, en worden geleverd met een test- certificaat. Hierop staat aangegeven hoe het filter is getest en onder welke condities. Zware metalen en asbestdeeltjes worden door een dit P3 filter afgevangen, en daarom wordt dit filter vaak toegepast bij sloopwerken. Omdat dit filter zeer fijngevoelig is voor beschadigingen wordt altijd aangeraden een grofstoffilter (P1 of P2) voor dit filter te monteren. De groffere delen worden zodoende voorgefilterd en kunnen niet door het P3 filter scheuren.

 

Uitspoelbare stoffilters

Tevens produceert onze leverancier op aanvraag voor de FFMultibox serie speciale H10 filters. De filter filtergradatie hiervan ligt tussen P2 en P3 filters in. Dit speciale filter heeft een uitspoelbaar medium met teflon coating, voor extreem stoffige situaties. De teflon laag is daarbij tevens anti statisch, zelfs vochtige stofdeeltjes blijven niet aan het filterdoek plakken. I.c.m. de zelfreinigende eigenschappen van de FFMultibox zorgt dit voor een ongekend lange standtijd!


P1Grofstof volgens EN779
P2Fijnstof volgens EN779
P3Giftig fijnstof volgens EN1822 voorbeelden: - Asbest - Lood - Andere zware metalen

 

Koolfilters

Bij bodemsaneringen komen vaak giftige dampen vrij, welke op de lange termijn zorgen voor ernstige schade aan uw luchtwegen. Voor deze toepassing leveren wij koolstoffilters. Actieve koolstof (afkomstig van turf, steenkool of kokos-schil) heeft een enorm oppervlakte, en kan hierdoor organische stoffen adsorberen. Anorganische dampen worden afgevangen met speciale geïmpregneerde kool. Aan deze geactiveerde kool is een chemische substantie toegevoegd, om door middel van chemsorptie (in plaats van adsorptie), deze dampen af te vangen. De EN12941 zorgt voor een duidelijke indeling voor verschillende chemische substanties en hun ad/chemsorptie-eis.


AAromaten en PAK?s, organische dampen. BTEX.
XAromaten met een kookpunt <65°C
BAnorganische stoffen zolas chloor, cyanide etc.
EZwaveldioxide en anorganische dampen van zuren.
KAmmoniak
HgKwikdampen

 

Uiteraard kunnen we ook koolstoffilters leveren die meerdere chemische substanties bevatten, zoals bijvoorbeeld ABEK koolstoffilters. Door jarenlange expertise van onze leverancier op het gebied van koolstof kunnen wij een perfect advies uitbrengen met de te gebruiken koolstof; omdat elke situatie anders is, voert onze leverancier alleen al ruim 25 verschillende soorten (geïmpregneerde) kool, elk met een specifieke toepassing! Elk type ligt op voorraad en is zodoende snel te beleveren. Freshfilter vult koolstoffilters als enige producent van overdrukfilters onder enorme druk, waardoor er in vergelijk met filters van andere merken ruim 10% meer koolstof in gaat.

 

Offerte aanvragen

logo vca
logo fresh-filter