Filterkasten


  

 

 

De FFBox is het eerste systeem in de markt dat gebruik maakt van ronde filter elementen. Hierdoor is verkeerde plaatsing onmogelijk. De unit is uitermate geschikt voor montage op het dak van de cabine; door de geringe hoogte van 22cm komt de aerodynamica en/of transporthoogte van het voertuig nauwelijks in het geding.

Er zijn geen vulramen benodigd om de unit “af te vullen”, en tevens is hierdoor het plaatsen van de filters in de verkeerde volgorde uitgesloten. De grote ronde filterelementen zorgen voor een extreme grote filteroppervlakte, tot ruim 200% vergeleken met conventionele overdruksystemen!

 

 


 

 


De FFMultibox is het meest gebruikte overdrukfiltersysteem op graafmachines, wielladers en dumpers. Het gepatenteerde ontwerp maakt het mogelijk de levensduur van de stoffilters tot ruim 4x te verlengen vergeleken met conventionele systemen. De unit wordt daarbij standaard aangestuurd met een van onze controlesystemen, zodat u altijd conform de laatste regelgevingen uw werk kunt doen.

Of u zich nu in extreme stofsituaties bevindt of een 3T sanering, de FFMultibox is veruit het beste systeem verkrijgbaar in de markt.

 


 

De nieuwste, geoctrooieerde, unit van Freshfilter kenmerkt zich door zijn compacte formaat (NL-1037898). De totaalhoogte van het systeem wordt bepaald door het filterpakket, en dat maakt hem ideaal voor elke graafmachine. Deze variabele hoogte zorgt ervoor dat u nooit in de knoop komt met transporthoogte of zichtbelemmeringen.

Zonder filters heeft de unit slechts een hoogte van 140mm (bij een gewicht van 13Kg), bij saneringen waar zware metalen vrijkomen 420mm (P1/P3 filter) en indien dit gepaard gaat giftige dampen (P1/P3/Kool) komt de totaalhoogte op 830mm.

Hiermee is de FFTube veruit het kleinste systeem in de markt! De ronde filters zorgen voor dezelfde voordelen die de FFBox heeft; onmogelijk verkeerd te plaatsen en geen vulramen nodig. Het systeem kan optioneel worden uitgerust met PPM meter.

 


 

Freshfilter biedt met de nieuwe M10 dakunit opnieuw een overdruksysteem dat ontworpen is voor montage op al uw materieel. De unit is uit te rusten met een merkspecifiek passtuk voor alle vrachtwagens, of met slangaansluiting voor de montage op het dak van graafmachines.

De dynamisch gewelfde oppervlakken van de M10 sluiten perfect aan, ongeacht uw machine, en heeft gereduceerde afmetingen teneinde transporthoogte te beperken.

In de M10 kunt u het meest gebruikte filterformaat plaatsen (600×336), en kan worden voorzien van een P1 of P3 asbestfilter in combinatie met 10Kg. koolstof. Een extra P1-voorfilter (F5) in een stalen frame is optioneel voor zeer stoffige omstandigheden of langdurig gebruik van het asbestfilter.

Met 2x optische filterdetectie, IP67 waterdichte (Deutsch) connectoren, duurzame RVS304 behuizing (tot op de laatste schroef) en verstevigde ABS kap, bent u 100% voorbereid op alle regelgevingen. De met verenstaal ingelegde filterdeksel zorgt voor een stevige inklemming; de ABS kap die daar overheen valt klapt open en hoeft er niet noodzakelijkerwijs af voor filterwisseling.

Offerte aanvragen

logo vca
logo fresh-filter